AC Milan – Genoa Speltips

AC Milan	-	Genoa

AC Milan truppen är förmodligen fortfarande rasande över förra helgens drama på Juventus Stadium. Det var arga scener i slutet av det spelet, som en omtvistad straff gav Juve en seger, att förneka en stor punkt för Rossoneri. Trots detta bakslag, de är nu fyra poäng från femte plats i tabellen, och bara två tillbaka från sjätte. En topp sex mål bör vara tillräckligt för en Europa League plats, så det finns gott fortfarande att spela för, för Vincenzo Montella s män.

Milan inför en mycket enklare uppgift i helgen, eftersom de som värd på lördag kväll Genoa. Besökarna förlorade mot bittra rivaler Sampdoria förra helgen, förvärrar deras hemska körning av formulär. De har fallit till 16 i tabellen efter en körning av en seger i 13 matcher, som har sett Rossoblu droppe som en sten. Det är sannolikt att vara ett fruktansvärt avslutning på säsongen för dem, speciellt med en annan svår resa att komma hit.

Genuas ifrån har varit dålig hela säsongen, att förlora 64% av sina resor hittills. Den Rossoblu har lyckats bara tre bort segrar hela säsongen, medan de har gjorde bara 0,86 mål per match i genomsnitt. Inte bara är de mål blyg, men besökarna är alltför öppen hemifrån. De medger två mål per match från sin egen mark, medger i 79% av sina utflykter på vägen.

Genoa har medgett två eller flera mål i nio av sina 14 bortamatcher denna säsong, medan de har skickat 18 mål i sina senaste sex resor. Det gör dem perfekta foder för AC Milan, som inte bara ser att studsa tillbaka efter deras nederlag på Juve. Den Rossoblu delade ut en 3-0 stryk till Rossoneri tidigare under säsongen, skulle bli något Montella s män vara hävdar hämnd för helgen.

Milan har gjorde två mål i tre av sina fem senaste hemmamatcher, medan de har drabbats två eller flera i 50% av ligan utflykter på San Siro. De har lyckats göra mål i bägge halvlekarna i 43% av deras matcher här, medan Genoa har medgett endera sidan av avbrott i hälften av sina resor. Med tanke på att Rossoblu har medgett 67% av sina mål den här säsongen på sina resor, bör värdarna har inga problem omdragning upp några mål. Vi backar över 1,5 mål för hemmalaget, som är prissatt till 4/6 med bet365.

© BetExplorer.net