Alaves – Real Sociedad Speltips

Alaves	-	Real Sociedad

Bookies finner det omöjligt att välja en favorit för detta spel och det är inte en stor överraskning. Real Sociedad är i god form på väg, med tre raka bort segrar kommer in i detta men saknar sin bästa spelare Asier Illarramendi till avstängning och skyttekung Willian Jose fortfarande ut skadade. De är också upp mot en Alaves sida som är mycket svårt att slå och titta i stånd att få ett resultat.

Alaves har förlorat bara tre av sina senaste 23 matcher i alla tävlingar, vilket är exceptionellt bra för ett lag som har just återvänt till denna nivå. De är ett välorganiserat lag som försvarar djup när de inte har bollen och bär ett hot på paus. Den främsta anledningen till att de inte är högre upp i ligan, är att de drar alltför många spel. De har ritat fler matcher den här säsongen än någon annan sida i La Liga med 37% av deras spel slutar nivå. De flesta av dem drar varit hemma, där en enorm 54% av deras matcher har avslutat alla torg.

De kan också göra med scoring några fler mål. En av deras största hoten är ytter Ibai Gomez. Han har dykt upp med 5 mål i alla tävlingar trots att det inte är en regelbunden för hela säsongen. Han förväntas börja här och stöd Ibai Gomez att göra mål när som helst på 7/2 kan vara en anständig insats.

Real Sociedad har en utmärkt 62% vinna förhållandet på sina resor den här säsongen, men det är troligt att hitta Alaves mycket svårare att bryta ner än några av deras senaste motståndare. De har mer allsidig kvalitet än Alaves men frånvaron av Illarramendi är ett hårt slag som han är mannen som verkligen gör dem kryssa från mittfältet. De var fattiga förra veckan i en annan baskiska derby mot Athletic och med tanke på hur fast Alaves har varit här säsongen, är det svårt att se dem vinna här.

© BetExplorer.net