AS Roma – Sassuolo Speltips

AS Roma	-	Sassuolo

Roma var de sista italienska sidan kvar i Europa League, men de föll i sista 16 steget på torsdag kväll. Medan de hävdade en andra benet seger över Lyon, gick de ut 5-4 på aggregat. Det nederlaget kom drygt en vecka efter det att de var andra favoriter för tävlingen, men deras säsong har fallit sönder under de senaste veckorna. Den Giallorossi lyckades överleva Sassuolo i tävlingen, som kraschade i gruppspelet. Dock har Neroverdi sett sina förmögenheter förbättras sedan lämnar Europa. Kan värdarna följa deras exempel?

Sassuolo kommer in till detta spel obesegrad i sina senaste fyra resor, inklusive tre segrar. Medan deras hem formen är dålig, de har sett en stor förbättring på sina resor. Den Neroverdi förlorade hemma igen förra helgen, och de har misslyckats med att göra mål i tre av sina fyra senaste vid MAPEI Stadium. Medan de har varit brist på mål på sin egen mark, det har varit en annan historia för dem på vägen.

Sassuolo har scored 1,5 mål per match på sina resor. Tills deras resa till Crotone tidigare denna månad, hade de gjorde i varje bort Serie A spelet hittills. De fann nätet i alla utom en av sina sista 22 resor, vilket är en kör som sträcker sig inhemska och europeiska games, dating tillbaka nästan ett år. Den Neroverdi har gjort mål nio gånger i sina senaste fem resor. Med tanke på att form bör de vara bekväma av oroande Roma.

Värdarna har medgivit i sina fyra senaste matcher på denna grund, hålla bara fem rena lakan i deras sista 16 utflykter på Stadio Olimpico. Det är långt ifrån tillräckligt bra för en ovansida, i synnerhet en som är så beroende av deras hem formulär. Mot en hög poäng sida, de är benägna att drabbas på baksidan igen. Ser som 79% av Sassuolo bortaresor har sett båda lagen mål, vi backar mål i denna konflikt.

Roma har vunnit 92% av sina hemmamatcher i ligan, medan de har kommit tillbaka på spåret på Olimpico. Den Giallorossi 2-1 seger över Lyon på torsdag har dem tillbaka i form vid denna grund. Ser som Sassuolo har förlorat 50% av sina resor, trots deras stora poäng rekord, så att vi kan inte se besökarna som orsakar en upprörd. Vi backar Roma vinner och båda lagen gör mål, som är prissatt till 11/8 med bet365.

© BetExplorer.net