Ath. Bilbao – Real Madrid Speltips

Ath. Bilbao	-	Real Madrid

Real Madrid kommer hit så starka favoriter till att vinna men Athletic skryta den 2: a bästa hem rekord i La Liga och är fullt kapabla att ge Los Blancos en riktigt sträng undersökning på San Mames.

Athletic komma in i spelet på en riktig hög också, efter deras 2-0 derby vinna på Real Sociedad förra helgen. De har verkligen kämpat bort den här säsongen, vilket är varför de är inte i strid för en topp fyra placering men de har återigen varit bergfast hemma. På San Mames, Athletic har vunnit 71% av sina ligamatcher och i genomsnitt 2,36 poäng per match. Endast Los Blancos har plockat upp mer hem punkter än dem.

Sedan förlora 1-0 till Barcelona på öppningsdagen, Athletic har en fantastisk rekord av 16 segrar och 3 drar från sina 19 hemmamatcher i alla tävlingar. De har slagit Sevilla, Barca, Real Sociedad och Villarreal under denna körning och höll Atletico Madrid så det är inte som de har bara spelat de svaga grupper. De borde ta stort förtroende från dessa resultat och det finns alltid lite extra motivation för Athletic spelare och fans när Real Madrid kommer till stan.

Athletic har tenderat att dela mål runt mer den här säsongen med Aduriz inte riktigt så produktiv där uppe. Raul Garcia har samlat in 7 mål från nummer 10 roll inklusive mål i sina två senaste matcher och uppbackning Raul Garcia att göra mål när som helst på 12/5 kan vara värt ett fladder här.

Real Madrid är inte i branschen att hålla rena lakan just nu. De har medgett åtminstone en gång i alla sina senaste 6 matcher och 13 av deras sista 15 i alla tävlingar. Båda lagen har gjort mål i 73% av sina ligamatcher den här säsongen och 75% av sina bortamatcher och det verkar mycket troligt att vi får se mål i båda ändar här, med tanke på Athletic har nettas i 90% av sina hemmamatcher den här säsongen.

Los Blancos är toppen av La Liga tack vare Barcelonas slip-up förra helgen men de har inte varit helt övertygande i några av deras senaste bort ligamatcher. De har redan förlorat på Sevilla och Valencia sedan årsskiftet och det här spelet ska vara precis lika svårt som de. Defensiva misstag fortsätter att vara ett problem och Athletic har spelare som kan straffa dem.

Med tanke på att och hur stark baskerna har varit hemma den här säsongen, backa Dubbelchans – Athletic Bilbao eller oavgjort vid 5/4 ser bra ut här.

© BetExplorer.net