Augsburg – Freiburg Speltips

Augsburg	-	Freiburg

Även Augbsurg är mycket bättre under lagledaren Manuel Baum, ta så många poäng på tio matcher under hans ledning (14 poäng) som det tog dem i fjorton matcher enligt företrädare Dirk Schuster kunde bayerska säsongen snabbt reda ut om de misslyckas med att säkra ett positivt resultat mot sydtyska grannar Freiburg lördag. Förra helgens besvikelse 3-0 nederlag iväg till Schalke var allt men över vid halvtid och en tredje nederlag i fem matcher ser Augbsurg bara två poäng före Wolfsburg, Werder Bremen och Hamburg – med den senare sidan sitter i nedflyttning play-off plats på grund av målskillnad.

Freiburgs mål att stanna kvar i toppen flygning är alla men garanteras efter förra lördagens 1-1 hemma mot Hoffenheim – inget lag med 34 poäng efter 24 matcher någonsin har förpassats från Bundesliga. I själva verket är Freiburg nuvarande ligan står inte långt utanför det av deras säsong fyra år sedan, när Söder tyskarna slutade femma och kvalificerade för Europa League – Freiburg är bara en poäng bakom 6th placerad Eintracht Frankfurt.

Augsburg är favoriter här på 11/8 med bet365, men vi känner att “båda lagen gör mål” på 19/20 är säkrast tillgängliga på lördag av följande skäl:

För det första, både Augsburg och Freiburg är i rimlig formen – Augsburg uppvisat en eller flera i fem av sina sju senaste Bundesliga matcher (71%), medan Freiburg har scored åtminstone ett mål i sex av sina åtta matcher (75%) hittills 2017, bara misslyckas med att göra mål mot sidorna så starka som Borussia M’gladbach och Dortmund. Dock har ingen sida hållit nollan för ett par veckor nu – Augsburg är nio tävlingsmatcher utan nollan och Freiburg är tio matcher utan. Med Freiburg misslyckas också att hålla nollan i någon av deras bortamatcher hittills den här säsongen, det finns gott om möjligheter till mål i båda ändar.

Freiburgs kompetens framför mål, men oförmågan att hålla nollan – Freiburg har misslyckats med att hålla nollan på vägen denna säsong (0%) – innebär båda lagen har gjort mål i 83% av sina bortamatcher. Samtidigt är Augsburg förbättrad scoring blankett ytterligare visas genom att jämföra deras tio mål totalt hittills under 2017 (10 mål i 8 matcher) med den för den första halvan av säsongen (13 mål i 16 matcher).

När det gäller en korrekt värdering satsning har Augsburg faktiskt presterat sämre framför sina hem fans (13 poäng) än på vägen (15 poäng). Med Freiburg ha funnit några anständiga momentum – Freiburg har förlorat bara en av deras senaste sex Bundesliga bortamatcher (W2 D3 L1) – vid en tidpunkt som Augsburg börjar förlora ånga, känner vi backa Freiburg att vinna 2-1 på 10/1 med bet365 har vissa anständigt potential.

© BetExplorer.net