Bremen – RB Leipzig Speltips

Bremen	-	RB Leipzig

Werder Bremen befann sig på randen av nedflyttning zonen efter start på det nya året med fyra förluster i rad – ett rekord senast sågs på Werder 1980 – men den nordtyska talet har studsat tillbaka starkt som förra helgens 1-1 dra iväg till Bayer Leverkusen tog ett slut på deras tidigare tre match vinna i rad. Werder Bremen 26 poäng totalt är tillräckligt för att se dem 7 poäng ovanför automatisk nedflyttning, men framför rivaler Hamburg och play-off nedflyttning plats på målskillnad ensam.

Leizpig s Naby Keita gjorde ett stag i Leipzig vinst hemma mot Werder Bremen i oktober förra året, men han finner sig själv avbrytas under returmatchen. Red Bulls “skakig formen fortsatt förra helgen som en 1-0 förlust hemma mot Wolfsburg markerade sin tredje nederlag i sex matcher – deras strävan efter serieledare Bayern och Bundesliga titeln är sannolikt alla men över.

RB Leipzig är favoriter här på 1/1 med bet365, som är ingen överraskning med tanke Bremen fattiga hem form (W4 D1 L7) och Leipzigs formidabla rekord på vägen (W6 D3 L3) – den näst bästa bort posten i Bundesliga. Men på grund av Leipzigs nya inkonsekvenser, anser vi att “över 2,5 mål” på 7/10 är det säkrare satsning här av följande skäl: För det första, Bremen och RB Leipzig matcher sällan tenderar att vara tråkiga frågor. Inte bara har över 2,5 mål har gjort mål i sju av Leipzig senaste nio matcher (77%), men det har också varit över 2,5 mål i fem av sina senaste sju på vägen (71%). Värdar Bremen också följa efter, med över 2,5 mål i en massiv 75% av deras matcher på Weserstadion.

Noterbart är båda sidor är kapabla mål. För Leipzig, framåt Timo Werner blir det största hotet. Han är den 4: e skyttekung i Bundesliga, med 14 mål över sina 23 framträdanden hittills den här säsongen, och han är också i topp nuvarande form och att göra poäng ett mål i fem av sina sista sju utflykter. Han skulle vara det bästa rop för en när som helst målskytt insats här på 21/20 med bet365. Samtidigt, även om Bremen är tveksamma över skyttekung och ex-Arsenal ytter Serge Gnabry (10 mål i 22 utflykter), den nordtyska är fortfarande har vissa anständigt artilleri, inklusive framåt Max Kruse (6 mål i 14 matcher). Han gjorde tre mål mer än sina tre senaste utflykter på Weserstadion och skulle visa en anständig shout för en när som helst målskytt på 21/10 för de fantiserade en längre skott.

Även Werder Bremen ser kraftigare under de senaste veckorna, bör det påpekas att deras formen härrör från en “lättare” kör av fixturer. Leipzig har visat att de är inte tas på allvar och bör vara i stånd att ta tre poäng mot en sida som har varit skakig framför sina egna fans under de senaste veckorna – Bremen har förlorat tre av sina fyra senaste hemma (W1 L3) . Eftersom Bremen bara har misslyckats med att göra mål i en av sina 12 matcher på hemmaplan den här säsongen, ett mål för värdarna bör också vara på korten här. Ser som Bremen har förlorat 2-1 i en massiv 42% av matcher på Weserstadion, det är anständigt värde att vara hade i Leipzig 2-1 vinna på 15/2 med bet365.

© BetExplorer.net