Cagliari – Lazio Speltips

Cagliari	-	Lazio

Lazio har dykt upp som ett allvarligt hot mot de tre bästa i de senaste veckorna, som deras fantastiska formen har lagt dem i pole position för att utmana om en Champions League-plats. Det skulle vara en underbar avslutning på Biancocelesti, och de är inom vidrör avstånd av både Napoli och Roma. Det kan vara en lysande slut på säsongen för Simone Inzaghi och hans team, som verkar ha nått sin kulmen vid det perfekta tillfället att utmana i ligan och Coppa Italia.

Cagliari är i en helt annan position, efter att ha vunnit bara en av sina senaste nio matcher. De har halkat ner till 15 i tabellen, efter en stark inledning till återkomsten till Serie A. Men Sardinians är fortfarande 16 poäng klara av fara med 10 matcher kvar att spela, vilket i princip garanterar dem en plats i det bästa flyg Nästa säsong. Värdarna behöver vara orolig för deras hem form, vilket har varit grunden för deras säsong. De har tagit 74% av sina poäng på denna grund, men deras sista hem segern kom för två månader sedan.

Lazio har vunnit sina senaste fem matcher, medan de inte har lidit ett nederlag sedan slutet av januari. De är på väg mot en plats i Coppa Italia finalen, medan de ser att boka en Champions League-plats. Den Biancocelesti behöver en seger mot Sardinians om de är att bryta sig in på topp tre. Besökarna kommer in i detta spel att ha vunnit i 54% av sina bort resor, inklusive deras senaste tre.

Den besökande sidan är också mål vänliga bort, scoring i 77% av sina resor. Men de har också medgett i 77% av sina spel på vägen. Ovanpå det, fem av deras sista sju på sina resor har sett över 2,5 mål. De möter en annan hög poäng sida, som Cagliari har hittat nätet två gånger per spel på Sant’Elia, men de har medgett 28 gånger här den här säsongen. De Sardinians hemmamatcher har sett 4,15 mål vardera i genomsnitt med 85% av sina utflykter framför sina egna fans ser minst tre mål.

Cagliari har medgett i 24 raka Serie A spel, men de har hittat på nätet i 85% av deras matcher hemma. Båda lagen ska hitta på nätet, med 77% av Sardinians ‘utflykter här avslutar utan nollan för någondera sidan. Värdarna har gjort mål i varje halva i 54% av deras hem resultat, medan de har medgett endera sidan av halvtid i 46% av deras matcher här. Det gör en hög poäng spel verkar troligt, så vi backa minst tre mål och BTTS, som är prissatt till 11/10 med bet365.

© BetExplorer.net