Empoli – Lazio Speltips

Empoli	-	Lazio

Lazio hoppas kunna återuppta sin push för en europeisk fotbolls plats eftersom de tar på Empoli, men Azzurri kommer att hoppas att dra fördel av Aquile s mindre än lufttät försvar att orsaka några problem.

Empoli kan ha värsta attack i division – med en ynka 14 mål från 24 omgångar – men de har lyckats bygga upp en bekväm buffert mellan sig och botten tre. Detta är också till stor del beror på hur illa Palermo, Crotone, och Pescara har varit hela säsongen.

Värdarna har skärpt upp saker på baksidan, och hittills har gått fyra matcher sans nederlag hemma. Men det är viktigt att inse att dessa resultat har kommit mot lag som har haft deras kamp hemifrån. Dessutom är de fortfarande det enda laget som har levererats fyra mot Crotone, men det var inte på Stadio Castellani.

Samtidigt gör Simone Inzaghi sida inte bara vill nöja sig med Europa League. De vill att funktionen i Champions League, men det kommer att innebära att de måste börja sätta samman vinner att pip antingen Roma eller Napoli för den eftertraktade kaj. Besökarna kommer i detta spel har dragit med AC Milan i sin sista match. På vägen har Lazio vunnit fyra i sin senaste sex, medan förlora endast till Juventus och Inter. Det största problemet är att hålla sina motståndare från att göra poäng.

Lazio vann sin sista bortamatch mot Pescara, men de lyckades ändå medge två mål för att tillfälligt ge Delfini hopp. Även om de blitzed dem för fyra mål sans svar, deras brist på koncentration tillåta Pescara att utjämna efter att ha gått 2-0 upp kommer inte att ha imponerade Inzaghi mycket och det kommer att vara något Empoli kommer hoppas att försöka utnyttja på lördag.

Empoli har ett register över W5-D5-L10 i sina senaste 20 hemmamatcher mot lag rang ovanför dem i tabellen.
Lazio har ett register över W9-D6-L5 i sina senaste 20 bortamatcher mot lag som rangordnas dem i tabellen.
Den Aquile har medgett minst 2 mål i sina senaste 3 bortamatcher.
Azzurri har vunnit sina tre senaste hemmamatcher mot Lazio i alla tävlingar.
Empoli har lyckats göra mål i sina senaste sex raka hemmamatcher.

© BetExplorer.net