Empoli – Napoli Speltips

Empoli	-	Napoli

Napoli visade inga tecken på en Champions League baksmälla förra helgen, eftersom de krossade Crotone att fortsätta verka för Champions League platserna. De var sannolikt skakas av Inter resultat förra helgen, eftersom deras 7-1 seger över Atalanta märkt dem ut som ett allvarligt hot mot partenopei. Napoli måste hålla driver sig att säkra en topp tre finish, som börjar med denna resa till Empoli på söndag.

Värdarna genomsnitt bara 0,79 poäng per match denna sikt som har lämnat dem 17 i Serie A tabellen. Det borde inte vara svårt för en Napoli sida på baksidan av fem segrar i sina senaste sex ligamatcher. Den partenopei har vunnit alla sina bort ligamatcher i 2017 och att göra poäng 14 gånger i sina senaste fyra utflykter på vägen. Men de har medgett i var och en av dessa resor.

Det är inte något som besökarna ska oroa sig här, med tanke på Empoli hemska poäng rekord. Värdarna genomsnitt bara 0,64 mål per match hemma, medan de har misslyckats med att göra mål i 50% av sina matcher på denna grund. Azzurri har gjort mål en gång i sina senaste fem Serie A matcher. Det har vi förväntar sig en bekväm bortaseger, med tanke på klyftan i kvalitet mellan de två sidorna.

Napoli komma in i detta spel med den bästa borta rekord i Serie A, vann 64% av deras matcher på vägen. Den partenopei har vunnit med två mål eller mer i 50% av sina segrar på sina resor, bland annat tre av sina fem senaste bort vinner. De bevisat sin förmåga i sin senaste resa, som såg dem vinna 2-1 på Roma, slutar Giallorossi s 100% rekord på Stadio Olimpico i processen.

Besökarna är också den översta scoring sidan i den italienska bästa flyg, scoring åtminstone två gånger i 12 av sina senaste 14 ligamatcher. Den posten bör fortsätta här, eftersom de står inför en Empoli sida som levereras fyra mål till Chievo förra gången ut. Azzurri har medgett 13 gånger i sina senaste fem möten med Napoli. Vi kan också se ett oskrivet blad för partenopei, med tanke på hur dålig värdarna går framåt. Allt pekar på en bekväm seger här, så vi täcker bortalaget med en -1,5 asiatiska handikapp, med tanke på att 72% av deras liga segrar har varit av två eller flera mål. Det vadet kostar 47/50 här, som verkar vara utmärkt värde.

© BetExplorer.net