Gijon – Granada Speltips

Gijon	-	Granada

Detta har en känsla av en måste vinna matchen för båda klubbarna. De är båda i botten tre och en 6 poäng marginal har nu byggt upp separera Sporting i 18 från Leganes, strax utanför drop-zonen 17. Med både Granada och Sporting dålig på baksidan, bör det finnas luckor att utnyttja och vi borde se mål i båda ändarna av planen med detta.

Statistiken tyder säkert som kommer att vara fallet. Sporting är ännu för att hålla ett hem nollan den här säsongen, medan Granada är ännu för att hålla en borta nollan. Båda lagen har gjort mål i en enorm 85% av Sporting hemmamatcher men så att de bär någon form av attackerande hot. Några av deras senaste skärmar har varit ganska bra, men de har fortfarande hittat ett sätt att skjuta sig i foten och medge dåliga mål.

De har åtminstone nettas sig i 7 av de senaste 8 matcher och kan ta hjärta från att plocka upp en punkt på Mest förra helgen. Skador och suspensioner bör se unga framåt Carlos Castro gör bara sitt 5: e liga början av säsongen här. Den 21 år gamla har tittat livlig ibland och har 3 mål till hans namn trots att spendera mindre än 600 minuter på planen. Han skulle kunna ge några attackerande gnista här och stöd Carlos Castro att göra mål när som helst på 7/5 kan vara värt en satsning.

Det kommer att finnas chanser i detta för Granada alltför men. Båda lagen har gjort mål i 63% av sina ligamatcher den här säsongen och 64% av sina bortamatcher. De har ett ungt lag, men det finns talang i det och några spelare i mittfältet och där uppe som erbjuder en äkta mål hot. På baksidan men de är ofta en enda röra. De har medgett en massiv 2,93 mål per match på sina resor och det har varit den viktigaste faktorn i dem att förlora alla sina senaste 7 bortamatcher.

De kommer inte att få många bättre chanser att äntligen ha viss framgång på sina resor och med tanke på deras ställning i ligan har inget annat val än att vara positiv här och rikta 3 poäng. Därför bör vi se en relativt öppen spel och stöd Båda lagen gör mål på 3/4 ser ut värdet insats.

© BetExplorer.net