Hoffenheim – Leverkusen Speltips

Hoffenheim	-	Leverkusen

TSG Hoffenheim är verkligen blomstrande under lagledaren Julian Nagelsmann. När du har sparat dem från grepp av degradering i slutet av förra säsongen, är europeiska kvalifikationer en nås och realistiskt mål för första gången i klubbens historia den här gången. Hoffenheim på 42 poäng efter 24 matcher den här säsongen är tillräckligt för att se dem bekvämt inom topp fyra och, framför allt, Hoffenheim är 65 poäng från 38 matcher enligt Nagelsmann endast förbättras genom Borussia Dortmund (76 poäng) och regerande mästarna Bayern München (94 poäng) över samma nummer.

Bayer Leverkusen har lidit med en säsong lång fall av inkonsekvens, men deras förödmjukande 6-2 förlust mot Borussia Dortmund två veckor tillbaka har visat sig vara den sista droppen på förre-tränare Roger Schmidts ställning på klubben. Upprepa förra säsongens Champions League kvalifikation bör nu vara en mycket svår uppgift för även de bästa chefer, så beslutet att utse Tayfun Korkut som interims tränare, som är referenser är långt ifrån stellar, kom som en överraskning för många. Leverkusen lyckades bara 1-1 hemma mot Werder Bremen i sin första match i laddning i fredags.

Hoffenheim är favoriter här på 11/10 med bet365 och inte utan anledning – Hoffenheim huvudet i detta på baksidan av tre på varandra följande hem vinster. Vi anser dock att backa “över 2,5 mål och båda lagen gör mål” på 10/11 är säkrare satsning här av följande skäl:

först och främst, men Hoffenheim fortfarande obesegrad på WIRSOL Rhein-Neckar-Arena den här säsongen, så många som 42% av dessa matcher har slutat dragit (W7 D5). Vid jämförelse mot de betydligt högre siffrorna för “över 2,5 och båda lagen gör mål” landning i 50% av Hoffenheim hem och 73% av Bayer Leverkusen: s bortamatcher, är det tydligt att en hög poäng match mellan dessa sidor är mer sannolikt än hemmet win – Hoffenheim hem och Leverkusen: s bortamatcher är mycket sällan tråkiga frågor.

Hoffenheim: s poäng rekord hemma talar för sig själv – TSG har gjorde 11 mål i sina tre senaste hemmamatcher och har i genomsnitt 2,25 mål per match på WIRSOL Rhein-Neckar-Arena denna säsong. På gästernas del, även om Leverkusen går igenom en “okänd” övergångsfas, det finns några anmärkningsvärda positiva förändringar – spelare sätter en ny klubbrekord för säsongen genom att köra en kollektiv 121 kilometer i fredags i Korkut första match i laddning. Med Leverkusen också scoring åtminstone ett mål i 91% av sina bortamatcher, bör det inte finnas mycket tvivel i ett mål från dem också.

När det gäller en korrekt värdering satsning, Leverkusen har den extra stam av deras mitt i veckan Champions League fixtur mot Atletico Madrid och en blandning av potentiella skador och suspensioner (se laget nyheter). Därför känner vi på sikt bör tippa i värdarna fördel. Leverkusen har förlorat 2-1 i en massiv 36% av deras matcher på vägen och vi känner att oddsen för 15/2 på en annan en (Hoffenheim vinner 2-1) är för bra för att missa.

© BetExplorer.net