Mainz – Schalke Speltips

Mainz	-	Schalke

Mainz 05 2-1 nederlag på vägen till grannar Darmstadt 98 förra helgen alla men slutade sin strävan efter europeiska kvalifikationer för den här säsongen. Även en topp 6 yta är inte matematiskt utom räckhåll, har Mainz helt enkelt varit alltför inkonsekvent att anses vara potentiella kandidater. Mainz säsong kan mycket väl anses vara “över” som nedflyttning är något omedelbart hot antingen – inget lag med 29 poäng efter 24 matcher någonsin har förpassats från Bundesliga.

Schalke 04 gav sig en välbehövlig boost med en 3-0 seger hemma mot Augsburg förra helgen. Även Schalke står bara en poäng ovanför värdar – en av de lägsta någonsin stämmer efter 24 matcher (30 poäng) – europeiska kvalifikationer kan fortfarande finnas på korten. Schalke har förlorat bara en av sina sista sex Bundesliga utflykter (W2 D3 L1) och ett positivt resultat här kunde se dem stod så få som två poäng efter 6: e plats Frankfurt om andra resultat går deras väg.

Efter att ha sett sig vidare till kvartsfinal i Europa League med en 2-2 på vägen till Borussia M’gladbach förra torsdagen, bör Schalke 04 anses favoriter här på 13/8. Vi anser dock att stöd “båda lagen gör mål” är säkrast tillgängliga av följande skäl: För det första, både Mainz och Schalke är i konsekvent scoring blankett – Mainz har scored åtminstone ett mål i fyra av sina senaste fem Bundesliga matcher ( 80%), medan Schalke har scored åtminstone ett mål i sju av sina åtta Bundesliga matcher hittills under 2017 (88%). Dock har ingen av sidorna varit exceptionellt fast på baksidan under den här säsongen – Mainz har hållit nollan i nästan 25% av matcher på Opel Arena, medan Schalke på bara 18% av träffar på vägen. Därför finns det gott om möjligheter till mål i båda ändar.

För Schalke kommer fram Guido Burgstaller vara det största hotet. Han gjorde 14 mål i 16 matcher för Nurnberg i Bundesliga två före undertecknandet för Schalke över transferfönstret januari. Han gjorde tre mål mer än sina tre senaste utflykter i alla tävlingar och är top-värde att göra mål när som helst här på 15/8 med bet365.

När det gäller en korrekt värdering satsning kan Schalke vara i dålig form på vägen, vann bara en Bundesliga bort dag den här säsongen (W1 D4 L6), men vi känner att de är i tillräckligt anständig form för att ta bort åtminstone en punkt här mot Mainz . Som sådan, en attraktion 1-1 på 11/2 med bet365 – är en anständig shout här – ett resultat som har landat i 27% av Schalke s bortamatcher.

© BetExplorer.net