Manchester City – Liverpool Speltips

Manchester City	-	Liverpool
Manchester Citys obesegrad strimma kom till en dramatisk slut på mitt i veckan när de besökte Monaco söker efter en plats i Champions League kvartsfinalen de. De gick in i tie 5-3 framåt på aggregat efter en spännande match på Etihad, men en orädd Monaco drivit dem hårt i första halvlek och gick in i paus 2-0 upp. Den andra halvan såg en betydande och välbehövlig förbättring från den besökande Manchester City, och de välförtjänt drog en tillbaka för att leda slips på aggregat. En 77th minut Bakayoko mål såg Monaco igenom på away mål om att skicka stad krascha ut ur Champions League.

Dessförinnan Manchester City hade vunnit åtta och dras tre av sina senaste 11 matcher i alla tävlingar, men nu står inför en tuff värd för Liverpool bara några dagar efter deras hårda resa till Monaco.

I Premier League värdarna har vunnit fyra och dras fiberkabel av sina senaste sex matcher, men deras hem formen lämnar en hel del övrigt att önska. De har vunnit fyra, dras fem, och förlorade en av sina tio senaste hem ligamatcher, lämnar dem 3 i tabellen men tio poäng från ledarna Chelsea.

Försvaret är där deras problem låg i mitt i veckan, och i all ärlighet under hela säsongen. De har medgett i tio av sina 13 hemmamatcher i Premier League den här säsongen, även om de har gjort mål i alla utom en av dem.

Liverpools försvar är en fråga också. Deras 2-1 seger över Burnley förra helgen gjorde det tre segrar från sina fyra senaste matcher i Premier League, men de har medgett i åtta av sina senaste nio ligamatcher och har förlorat tre av dem. De är nu 4 i tabellen, med både Arsenal och Manchester United under dem med två matcher i hand.

Hemifrån Jürgen Klopp: s män är winless i fyra ligamatcher, men de har ett bra rekord mot ovansidorna. De har slagit Arsenal två gånger, Spurs, Chelsea, Manchester City och Everton den här säsongen och har inte förlorat en enda ligamatch mot ett lag från den övre halvan av tabellen.

Jag kan inte se dem hålla nollan dock, men jag förväntar dem att göra mål. Med tanke på fem av Manchester Citys senaste sex hemma och sju av Liverpools senaste 11 på vägen har sett åtminstone tre mål samt jag tror oddset 10/11 för Över 2.5 mål och båda lagen gör mål är ett bra alternativ. Jag kommer för en 2-2 Korrekt resultat förutsägelser på 12/1 också.

© BetExplorer.net