Tottenham – Southampton Speltips

Tottenham	-	Southampton

Tottenham gjorde sig vidare till FA Cup semifinalen i stil förra helgen som de besegrade Millwall 6-0 på White Hart Lane, men samtalsämne för dagen var en tyvärr ankelskada för stjärnan anfallare Harry Kane. Han har skadat ligament han skadade i början av säsongen och kan missa upp till åtta veckor av åtgärder, vilket allvarligt begränsar Spurs redan smala chanser att fånga Chelsea i toppen av Premier League.

Värdarna kvar i 2: a plats i Premier League men, men tio poäng gapet mellan dem och den ostoppbara Chelsea blir inte mindre. De är bara en punkt ovanför 4 placerade Liverpool också, och både Arsenal och Manchester United har ett spel i handen och är bara sex och sju poäng på drift respektive. Spurs kommer att klara sig utan Kane som jakten på de fyra värmer upp.

Tottenham är i gott skick men. De har vunnit fyra av sina fem senaste matcher i alla tävlingar och uppvisat en imponerande 18 mål i processen. I Premier League har de vunnit nio av sina senaste 12 matcher och förlorade bara en gång, och det blir ännu bättre på White Hart Lane. Där har vunnit nio på studs, scoring 27 mål och medger bara fem i den andra änden. De förblir obesegrad hemma i ligan.

Southampton var ur funktion förra helgen på grund av deras tidiga FA Cup exit, men helgen innan de säkrade tre poäng på Vicarage Road i en spännande 4-3 match. Detta gör det två segrar och fyra förluster från sina senaste sex matcher i alla tävlingar.

I Premier League har de vunnit tre och förlorat sex av sina senaste nio utflykter men och har bara lyckats tre segrar från sin senaste 11 på vägen. Detta har lämnat dem i en besvikelse 10: e plats i tabellen.

© BetExplorer.net